Omiljeni

Moja prodavnica

0

Osvetljenje

Kuća
Praznici
Deca
Žene
Muškarci
Kućni ljubimci
Bebe
Posebne prilike

Cena

0 RSD
5000 RSD
Sortirajte prema:

Dekorativno osvetljenje

Dekorativno osvetljenje i lampice nisu samo praktično rešenje, već i način da istaknete karakter vašeg enterijera i stvorite ugodnu atmosferu. Možete obratiti pažnju na šareno i efektno osvetljenje dostupno u prodavnicama Pepco, moderne i dizajnerske lampe, a takođe i na osvetljenje LED, koje je energetski efikasno i trajno.

Od suptilnog, atmosferskog svetla za spavaću sobu, preko elegantnih stojećih lampi, do modernih i kreativnih svetlosnih instalacija, svaki proizvod je dizajniran tako da služi i kao praktičan izvor svetla, i kao jedinstveni dekorativni element. Otkrijte sa nama kako odgovarajući izabrani element osvetljenja može promeniti enterijer, dodajući mu stila, toplote i ličnog karaktera.

Dekorativno osvetljenje

Dekorativno osvetljenje nije samo praktičan izvor svetla, već i značajan element uređenja enterijera koji daje karakter i atmosferu prostoijama. Zahvaljujući širokom spektru dostupnih stilova, materijala i boja, dekorativno osvetljenje može služiti kao centralni dekorativni element u salonu, spavaćoj sobi, trpezariji ili hodniku.

Jedan od ključnih aspekata dekorativnog osvetljenja je njegova sposobnost da stvori atmosferu. Toplo, rasprsnuto svetlo može stvoriti ugodnu i relaksirajuću atmosferu, dok svetlije, koncentrisano svetlo može istaći određeni dekorativni element ili radni prostor. Dodatno, osvetljenje može biti korišćeno da istakne prostor, akcentuje teksture zidova, umetničkih dela ili meble.

Osvetljenje salona je jedan od ključnih elemenata uređenja enterijera. U salonu dobro je koristiti nekoliko izvora svetla, kao što su lampe na potkrovlju, zidne svetiljke ili stojeće lampe. Zahvaljujući tome, postižemo efektno i ugodno osvetljenje, koje nam omogućava relaksaciju i odmor. Osvetljenje stola je važan element uređenja trpezarije. Dobro izabrana viseća lampa nad stolom omogućava udobno uživanje u obrocima, a istovremeno dodaje eleganciju i stil enterijeru.

Izbor odgovarajućeg dekorativnog osvetljenja treba da uključuje i funkcionalnost i estetiku. Vredno je razmisliti kako će svetlo uticati na boju i ton prostorije, kao i kako će se uklopiti sa ostalim elementima opreme. Dekorativno osvetljenje treba harmonično da se uklopi sa stilom enterijera, ističući njegove najbolje karakteristike, ali i ispunjavajući svoju funkcionalnu ulogu. Dobro projektovano osvetljenje je ključ za stvaranje doslednog i prijatnog za oko enterijera.

Moderno dekorativno osvetljenje u minimalističkom stilu je odlično rešenje za osobe koje cene jednostavnost i funkcionalnost. Minimalistički uređaj se zasniva na principu „manje znači više“, pa se zato kod osvetljenja trebalo bi opredeliti za jednostavne oblike, smirene boje i visok kvalitet izrade.

Dekorativne lampe

Dekorativne lampe i lampice dolaze u različitim oblicima i stilovima, tako da ih možete prilagoditi svakom enterijeru. Između njih možemo izdvojiti ukrasne lampice, dekorativne svetiljke i stone lampe.

Retro dekorativne lampe su osvetljenje koje se odnosi na stilove prethodnih epoha, kao što su 60-te i 70-te godine 20. veka. One se karakterišu originalnim oblicima i često su napravljene od materijala kao što su mesing, staklo ili drvo. Stone lampe su manje lampe koje se stavljaju na sto, radni sto ili policu. One služe i za osvetljenje i za dekoraciju enterijera.

Važan aspekt pri izboru dekorativnih lampi je i tip sijalica koje će se koristiti. Sijalice treba izabrati uzimajući u obzir kriterijume kao što su: tip svetla (toplo, neutralno ili hladno), jačina, ugao osvetljenja i trajnost. Kod dekorativnih lampi često se koriste LED sijalice zbog njihove energetske efikasnosti, dugotrajnosti i mogućnosti postignuća raznih svetlosnih efekata.

Upotreba dekorativnih lampi je veoma raznovrsna. Mogu se koristiti u salonu, spavaćoj sobi, kuhinji ili dečijoj sobi. Šarene dekorativne lampe mogu služiti kao opšto osvetljenje, fokusno osvetljenje ili dodatak drugim detaljima uređenja enterijera. Možete eksperimentisati sa različitim bojama i dezenima kako biste našli najbolje rešenje za svoj enterijer.

Osvetljenje u obliku šarenih lampi ili uređaja za osvetljavanje može značajno uticati na atmosferu i izgled enterijera. Izbor dekorativnog osvetljenja treba da bude pažljiv i prilagođen individualnim potrebama i stilu enterijera. Vredno je obratiti pažnju na dizajn, materijale i tip sijalica kako biste stvorili harmoničan i funkcionalan enterijer.

Kolekcija dekorativnog osvetljenja u Pepco predstavlja više od običnih izvora svetla – to su proizvodi koji transformišu svaki prostor, kreirajući unikatnu atmosferu i dodajući čar svakom prostoru. Pažljivo izabirajući svaki element naše ponude, obezbeđujemo da hoćete da nađete osvetljenje koje ne samo da će osvetliti vaš dom, već će izraziti vaš individualni stil i estetiku.

Od funkcionalnih stonih lampi do umetničkih svetlosnih instalacija, naše dekorativno osvetljenje idealno je za svaki prostor, bez obzira na njegovu veličinu ili stil. Pozivamo vas da istražite naš raznovrsan asortiman i izaberete jedinstvena svetlosna rešenja koja najbolje iskazuju karakter vaše kuće, stvarajući udobnu i toplu atmosferu za vas i vaše bliske.

Zašto vredi kupovati u Pepcu?

Uvek blizu Vas

Pepco prodavnice će biti dostupne gotovo u celoj zemlji.

Uvek niske cene

U Pepcu ćete naći sve što Vam treba, po niskim cenama.

Širok izbor

U Pepcu ćete pronaći širok izbor proizvoda za sebe, svoju porodicu i za kuću.

Kupujte bez straha

Imate 30 dana za povrat robe u svim prodavnicama širom zemlje.