Omiljeni (0)

Moja prodavnica

0

Održivi razvoj

Mi prepoznajemo uticaj našeg brzorastućeg lanca na socijalno okruženje i životnu sredinu. Iz tog razloga imamo veliku odgovornost koju shvatamo veoma ozbiljno.
Zbog bolje budućnosti novih generacija, želimo da budemo primer pozitivnih promena: da zaštitimo planetu i doprinesemo poboljšanju kvaliteta života naših zaposlenih, kupaca kao i lokalnih zajednica.

Životna sredina

Neprestano tražimo načine da smanjimo uticaj na životnu sredinu u svim našim poslovnim oblastima – od nabavke do logistike, organizacije prodavnica, poslovnog prostora i marketinških aktivnosti.

Better Cotton

Pepco se pridružio inicijativi Better Cotton. Misija ove međunarodne neprofitne organizacije jeste da pomaže zajednicama pamuka da prežive i napreduju, istovremeno štiteći i obnavljajući životnu sredinu. Cilj kompanije je da 25 odsto pamuka koji kupi potiče iz mnogo odgovornijih izvora do 2025. godine.

Saznajte više

LED osvetljenje u prodavnicama

Sve novootvorene Pepco prodavnice osvetljene su štedljivom LED rasvetom. Takođe, sprovodimo program zamene stare rasvete u našim ranije otvorenim prodavnicama, tako da velika većina naših prodavnica već koristi isključivo LED rešenja.

Ambalaža

U 2020. godini započeli smo primenu nove strategije pakovanja, koja kao ideju ima smanjenje ukupne količine ambalaže u lancu snabdevanja i povećanu upotrebu recikliranih pakovanja kako za naše potrošače, tako i za transport.

Ekološki prihvatljivi proizvodi

Neprekidno proširujemo asortiman i dostupnost proizvoda koji su ekološki prihvatljivi. U našoj ponudi možete pronaći odeću od organskog pamuka, kao i kolekciju odeće sa GOTS (Global Organic Textile Standard) sertifikatom koji je potvrda da je svaka faza proizvodnje odeće, od sirovine do gotovog proizvoda izvedena u skladu sa kontrolisanim socijalnim i ekološkim kriterijumima. U PEPCU takođe, možete pronaći proizvode od drveta i papira sa sertifikatom, kao i tekstil sa oznakom sertifakata OEKO TEX.

Saznajte više o sertifikaciji proizvoda i bezbednosti pod karticom Naš kvalitet

Koristimo reciklirani papir

96% naših promotivnih letaka je štampano na recikliranom papiru.

Odgovoran transport

U PEPCU, prevoz robe vršimo intermodalnim transportom čija je glavna ideja veća upotreba železničkog i vodnog saobraćaja. To je jedan od najefikasnijih načina za smanjenje emisije gasova staklene bašte u lancu snabdevanja.

Pored toga, vodimo računa o smanjenju potrošnje goriva i emisija iz naše distributivne flote kroz efikasno planiranje logistike.

Upravljanje otpadom

U našem lancu snabdevanja, mi odvajamo otpad. Pored toga, naši distributivni centri razvili su sisteme za sakupljanje industrijskog otpada koji se direktno šalje na reciklažu.

Reciklirane kese

Sve kese koje možete kupiti u PEPCU su EcoLoop kese, napravljene od recikliranog plastičnog otpada i sadrže najmanje 85% recikliranih materijala. Kese su ekološki prihvatljive i poseduju sertifikat “Blue Angel”.

Njihovom upotrebom doprinosimo smanjenju emisije CO2 do 40% više nego upotrebom kesa napravljenim od fosilnih goriva.

Sakupljanje istrošenih baterija

Potrošene baterije prikupljamo u svim prodavnicama. Na kasi se nalaze posebni kontejneri u koje kupci mogu da ih odlože.

Etički lanac snabdevanja

Naši zaposleni su ključ uspeha kompanije Pepco, a pored njih i naši dobavljači i biznis partneri sa svojim timovima. Oni nam pružaju podršku u kontinuiranom razvoju naše kompanije, zato težimo da kreiramo najbolje moguće radno okruženje. Kao odgovoran poslodavac, postavili smo sebi visoke etičke standarde, a isto očekujemo od naših saradnika.

Kodeks ponašanja za dobavljače

Etički kodeks u našem lancu snabdevanja definiše zahteve kompanije prema dobavljačima u pogledu standarda poslovanja i poštovanja ljudskih prava. Zasnovan je na principu nulte tolerancije za pitanja koja su izuzetno važna nama i našim potrošačima, a to su nebezbedni uslovi za rad, prisilni rad, korupcija, visina plate i rad dece.

Revizije dobavljača

Revizorska firma koja pripada Grupi Pepco Capital pažljivo brine da se naši dobavljači pridržavaju naših etičkih principa. Kompanija vrši višestepeni sistem revizije dobavljača, tako da možemo biti sigurni da su uslovi rada u njihovim fabrikama bezbedni, da se njihovi zaposleni tretiraju u skladu sa važećim zakonima i da je njihova zarada isplaćena u skladu sa učinkom. Prilikom analize dobavljača procenjuje se i njihova usklađenost sa ekološkim propisima.

Zaposleni

Pepco ima preko 23 000 zaposlenih u Evropi. Naša kompanija dinamično raste zahvaljujući svojim zaposlenima, dok oni napreduju zajedno sa kompanijom. Na profesionalni razvoj uvek gledamo iz dve perspektive: iz perspektive strategije i kulture kompanije, kao i iz perspektive razvojnih potreba pojedinačnih zaposlenih.
Osnova našeg svakodnevnog rada je jedinstvena organizaciona kultura, koju nazivamo Pepcoolture, a ona se zasniva na misiji, viziji i vrednostima.

Naša Pepcoolture

To je način na koji ostvarujemo svoju viziju i misiju, kao i svest da sve što radimo ima vrednost. Naš set od pet vrednosti – razvoj, ljubav prema kupcima, tim, poštovanje i jednostavnost - vodi nas ka tome da ujedinimo zaposlene iz različitih odeljenja, pozicija i kultura. Kroz naše vrednosti stvaramo snažan i dobro integrisan tim, koji uči iz iskustava drugih i međusobno se podržava u postizanju svojih ciljeva.

Razvoj zaposlenih

Pepco nudi raznovrstan paket edukacije i stručnog usavršavanja kako za zaposlene u prodavnicama, tako i za one u sedištu kompanije. Svaki zaposleni prolazi kroz godišnji proces u kome se utvrđuje njegov individualni razvojni put i obezbeđuje mu se personalizovana obuka ili resursi za e-učenje. Naš interni proces analize učinka i razvoja osmišljen je da pomogne menadžerima i zaposlenima u njihovim naporima da postignu najbolje moguće rezultate i unaprede veštine potrebne za efikasan rad.

Beneficije za zaposlene 

Profesionalni razvoj nije sve i zato naši zaposleni na raspolaganju imaju niz drugih benefita koji im olakšavaju život i pomažu im da brinu o svom zdravlju i boljem kvalitetu života. Beneficije koje su dostupne zaposlenima:

Popust za zaposlene za kupovinu u Pepcu

Organizovani događaji za zaposlene

Redovni team building i motivacioni sastanci

Socijalni fond

Grupno osiguranje

Sportske inicijative zaposlenih

Dobrotvorni rad

Za Pepco, prioritet u našim društvenim inicijativama su deca: organizovanje njihovog slobodnog vremena, razvoj, obrazovanje i pružanje jednakih mogućnosti. Radimo sa neprofitnim organizacijama, kreiramo sopstvene outreach programe i učestvujemo u volontiranju. U svakoj zemlji u kojoj poslujemo, preduzimamo različite inicijative usmerene na decu.

Između ostalog, radimo sa:

SOS Dečje Selo Srbija

Sela su mesta inspirisana Ređo Emilijom, namenjena deci uzrasta od 1-3 godine, a vode ih timovi kvalifikovanih nastavnika koji primenjuju principe inovativne pedagogije. Po čemu se razlikuju od tradicionalnih domova za decu? Hrana, adaptacije, enterijeri - saznajte više u članku.

Pređi na stranicu SOS Dečjih sela

Zašto vredi kupovati u Pepcu?

Uvek blizu Vas

Pepco prodavnice će biti dostupne gotovo u celoj zemlji.

Uvek niske cene

U Pepcu ćete naći sve što Vam treba, po niskim cenama.

Širok izbor

U Pepcu ćete pronaći širok izbor proizvoda za sebe, svoju porodicu i za kuću.

Kupujte bez straha

Imate 30 dana za povrat robe u svim prodavnicama širom zemlje.