Lista sadržaja:

  1. Moderan dizajn kuhinje - kako urediti kuhinju u modernom stilu?
  2. Mala kuhinja? To nije problem! Funkcionalni dekor za malu kuhinju
  3. Uređenje dnevne sobe sa kuhinjom - kako to učiniti ispravno?
  4. Pribor za kuhinjsku dekoraciju - dekoracija prozora i podprozorskih daski u kuhinji
  5. Dekoracija prozora u kuhinji
  6. Dekoracija podprozorske daske u kuhinji

Kuhinja je srce kuće – mesto gde pripremamo obroke, srećemo porodicu i provodimo vreme u razgovoru. Zbog toga je neophodno voditi računa o njenom ukrašavanju na takav način da nije samo funkcionalana, već i estetska i udobna. U našem članku ćete pronaći neke ideje za moderan dizajn kuhinje i dodatke koji mogu dodati šarm svakom enterijeru. Krećemo!

Moderan dizajn kuhinje – kako urediti kuhinju u modernom stilu?

Dizajn moderne kuhinje karakterišu jednostavnost, minimalizam i elegancija. U njemu dominiraju čiste linije, glatke površine i neutralne boje poput bele, sive i crne. Moderne kuhinje često koriste materijale kao što su nerđajući čelik, staklo i kamen.

Da li želite da dekor vaše kuhinje bude moderan? Obratite pažnju na ovo:

  • Izaberite nameštaj sa jednostavnim oblicima i glatkim ivicama, po mogućstvu bez ručki – upotreba push-to-open sistema će obezbediti ujednačenu površinu ormara.
  • Moderne kuhinje treba da budu dobro osvetljene. Idealno rešenje su osvetljene radne ploče i elegantne lampe koje vise iznad kuhinjskog ostrva.
  • U modernoj kuhinji, kućni aparati treba da budu ne samo funkcionalni, već i estetski. Izaberite ugradbene modele ili izaberite uređaje jedne marke, sa jednostavnim frontovima.

Mala kuhinja? To nije problem! Funkcionalni dekor za malu kuhinju

Mala kuhinja zahteva posebnu pažnju kako bi bila funkcionalna i estetska. Nekoliko pametnih rešenja može značajno poboljšati udobnost korišćenja takvog prostora. Korišćenje svetlih boja na zidovima i svetlih i sjajnih ivica nameštaja učiniće da kuhinja izgleda veća i prostranija. Takođe je korisno izabrati nameštaj koji ima više od jedne namene, kao što su sklopivi stolovi ili radne ploče na izvlačenje, koji štede prostor i povećavaju funkcionalnost. Pored toga, pobrinite se da imate dovoljno prostora za skladištenje koristeći svaki raspoloživi prostor, na primer postavljanjem polica iznad vrata ili ugaonih ormara. Zahvaljujući ovim rešenjima, mala kuhinja može postati udobno i elegantno mesto za kuvanje i provođenje vremena.

Pogledajte aktuelnu Pepco ponudu u kategoriji dekoracije i izaberite dodatke za svoju kuhinju!

Pepco infografika o kuhinjskim ukrasima

Uređenje dnevne sobe sa kuhinjom – kako to učiniti ispravno?

Kombinovanje dnevne sobe sa kuhinjom je popularno rešenje u modernim domovima, koje stvara otvoren i prostran prostor. Ovaj aranžman zahteva usklađen raspored obe sobe kako bi cela stvar bila harmonična i funkcionalna.

Održavanje doslednosti boja između kuhinje i dnevne sobe je izuzetno važno. Korišćenje sličnih boja i materijala u obe sobe će pomoći u stvaranju jedinstvenog prostora. Na primer, ako u kuhinji dominiraju beli ormarići i fioke od svetlog drveta, vredi nastaviti iste nijanse u dnevnoj sobi odabirom nameštaja i dodataka u sličnim bojama.

Različiti izvori svetlosti, kao što su plafonske lampe, zidne i stone lampe, omogućavaju vam da prilagodite osvetljenje svojim potrebama i raspoloženju, naglašavajući različite funkcije pojedinih zona. U kuhinji idealno rešenje su viseće lampe iznad kuhinjskog poda koje obezbeđuju adekvatno radno osvetljenje. Rasveta – reflektori iznad radne ploče u kuhinji obezbediće funkcionalnost prilikom pripreme obroka, a zidne lampe u dnevnoj sobi mogu stvoriti ugodnu atmosferu pogodnu za opuštanje.

Pribor za kuhinjsku dekoraciju – dekoracija prozora i podprozorskih daski u kuhinji

Kuhinja u vintage stilu sa velikim prozorima

Pravilno odabrani kuhinjski dodaci mogu kuhinji dati jedinstven karakter i učiniti je prijatnijom. Šarene kuhinjske krpe, jastuci za stolice i ukrasne salvete mogu dodati toplinu i boju kuhinji. Elegantne daske za sečenje, šarene posude za začine i elegantni kuhinjski pribor nisu samo praktični, već i dekorativni. Zanimljiv dekorativni akcenat mogu biti i slike ili posteri sa kulinarskim motivima, uramljeni. Takođe može biti dobra ideja da tepihe i ćilime postavite na strateška mesta u kuhinji.

Dekoracija prozora u kuhinji

Prozor u kuhinji je važna tačka koja može značajno uticati na atmosferu unutrašnjosti. Pravilno uređen, može postati centralna dekorativna tačka cele prostorije.

  • Zavese i paravani – birajte lagane, prozračne materijale koji će pustiti puno prirodnog svetla u unutrašnjost. Zavese od čipke ili suptilni paravani svetlih boja biće savršeni.
  • Rolo zavese i žaluzine – rimske ili drvene žaluzine su elegantno i praktično rešenje. Oni omogućavaju regulisanje količine svetlosti koja ulazi u prostoriju.

Dekoracija podprozorske daske u kuhinji

Podprozorska daske u kuhinji može služiti mnogim funkcijama – od mesta za skladištenje do mesta za izlaganje ukrasa. Šta možete staviti na podprozorsku dasku u kuhinji?

  • Saksije sa začinskim biljem ili sukulentnim biljakama će kuhinji dodati svežinu i boju. Bilje takođe može biti praktičan dodatak kuvanju. Izaberite saksije i zaštite za cveće, koje će harmonično upotpuniti vaš kuhinjski dekor.
  • Sveće, ramove za slike ili ukrasne kutije za sitnice mogu učiniti prozorsku dasku privlačnijom.
  • Podprozorska daska se može koristiti kao dodatni prostor za skladištenje, između ostalog, začina, kuvar i druge sitnice.

Dekor kuhinje i njeni ukrasi imaju ogroman uticaj na atmosferu i funkcionalnost ove važne prostorije. Bez obzira da li imate malu kuhinju ili prostrani dnevni boravak sa kuhinjom, pravilno odabrani dodaci i ukrasi iz Pepca mogu učiniti unutrašnjost prijatnijom i modernijom. Zapamtite da dizajn kuhinje treba da odražava vaš stil i potrebe, stvarajući prostor u kojem ćete uživati u druženju.