Lista sadržaja:

  1. Dnevna soba u boho stilu - kreativni centar u kući
  2. Oprema i dodaci u boho stilu- jednostavan način da dodate karakter vašem enterijeru
  3. Boho jastuk – mali element, veliki efekat
  4. Boho lampe – ​​osvetljenje sa karakterom
  5. Boho slike – umetnost u vašem domu
  6. Tepisi, ćebad i zavese - tekstil koji stvara atmosferu

Boho je eklektična mešavina boja, dezena i tekstura koja u unutrašnjost unosi jedinstvenu atmosferu slobode i umetničke bezbrižnosti. Savetovaćemo vas kako da uredite unutrašnjost svog doma u boho stilu, a mi ćemo se fokusirati na dnevni boravak i dekoracije. 

Dnevna soba u boho stilu – kreativni centar u kući

Dnevna soba je prostor gde možete da slobodno eksperimentišete sa dizajnom, uzimajući inspiraciju iz celog sveta. Prirodni materijali kao što su drvo, lan ili juta igraju ključnu ulogu u ovom aranžmanu. Paleta boja treba da se vrti oko toplih, zemljanih tonova, koji se mogu oživeti sa nekoliko živih boja.

Izaberite udobnu sofu tapaciranu tkaninom sa etno šarama ili cvetnim motivima, koja će postati centralna tačka dnevne sobe. Pored nje mogu biti pletene fotelje, koje dodaju lakoću i prirodan karakter. Stočić za kafu od recikliranog drveta ili neobičan, ručno rađen model biće odlično mesto za knjige i ukrase. 

Ne zaboravite na dodatke koji su srce boho stila – šareni tepisi, ručno tkani prekrivači i ćebad i unikatni, umetnički ukrasi. Sve ovo zajedno stvoriće prijatnu i inspirativnu atmosferu u vašoj dnevnoj sobi.   

Postavite boho slike na zidove, koje mogu biti ručno oslikane ili prikazivati etno motive. Ogledala u ukrasnim ramovima i pletene korpe postavljene na pod, police ili komode su takođe odličan dodatak.

Unutrašnjost u boho stilu treba da sadrži biljke u saksiji. One će u unutrašnjost uneti prirodno zelenilo u njegovom najlepšem obliku. 

Pepco infografika o dodacima za dnevnu sobu u boho stilu 

Oprema i dodaci u boho stilu- jednostavan način da dodate karakter vašem enterijeru

Boho stil u enterijeru nije samo nameštaj i raznobojni zidovi, već pre svega i dodaci koji prostoru daju jedinstven karakter i udobnost. Zahvaljujući pravilno odabranim detaljima, lako i brzo možete promeniti izgled svog doma, unoseći u njega toplinu, slobodu i umetničku atmosferu. Evo nekoliko ključnih elemenata koji će vam pomoći da napravite enterijer u boho stilu.

Boho jastuk – mali element, veliki efekat

Mekani jastuci su neodvojivi element boho stila, koji se, zahvaljujući zamenljivim jastučnicama, lako menja u zavisnosti od raspoloženja ili godišnjeg doba. Kako odabrati jastučnice i ukrasne jastuke u boho stilu?

  • Materijali – izaberite jastuke od prirodnih tkanina kao što su lan, pamuk ili vuna. Ovi materijali nisu samo ekološki prihvatljivi, već su i veoma izdržljivi i udobni.
  • Dezeni i boje – etno dezeni, patchwork rese i jarke, žive boje karakteristične su za boho jastuke. Možete kombinovati različite šare i nijanse da biste stvorili eklektičan i zanimljiv izgled.
  • Mesto – postavite jastuke na krevet, sofu, fotelju ili čak na pod, stvarajući udobno i elegantno mesto za opuštanje.
    Boho jastuci odličan su izbor i na terasama i balkonima!

Boho lampe – ​​osvetljenje sa karakterom

Dnevna spba sa kaminom u boho stilu

Rasveta je vrlo važan element uređenja u boho stilu. Pravilno odabrane lampe mogu u potpunosti promeniti atmosferu enterijera, dajući joj ugodan i topao karakter. Kako  izabrati lampe u boho stilu?

  • Sjenila – odaberite lampe sa sjenilima od ratana, bambusa ili tkanine. Prirodni materijali će dodati organski i udoban izgled unutrašnjosti.
  • Venci – lagani venci okačeni na zidove, oko prozora ili iznad kreveta uneće magičnu atmosferu u enterijer. Možete ih okačiti i napolju i stvoriti atmosfersko osvetljenje na terasi ili u bašti.
  • Lampioni – metalni ili drveni lampioni sa svećama će dodati romantičan i prijatan karakter enterijeru. Lampione možete postaviti na pod, police ili na prozore, stvarajući tople i ambijentalne svetlosne tačke.

Boho slike – umetnost u vašem domu

Razne boho slike  savršen su način da prostorija bude personalizovana. Mogu da prikazuju apstraktne šare, biljne motive ili etno scene, dodajući umetnički karakter prostoru. Kada birate boho slike, obratite pažnju na ramove i birajte one od prirodnih materijala, poput drveta ili bambusa. Ne morate se ograničavati na pojedinačne slike! Napravite zidne galerije raznih postera i fotografija. Mešanje formata i stilova stvara dinamičan i zanimljiv izgled koji je suština boho stila.

Tepisi, ćebad i zavese – tekstil koji stvara atmosferu

Izaberite tepihe sa orijentalnim dezenima ili one od prirodnih vlakana kao što su vuna ili pamuk. Tepisi u boho stilu često su šareni i puni dezena i tako dodaju toplinu i udobnost unutrašnjosti. Lagane i prozračne čipkaste zavese, lanene zavese i šine sa šarenim dezenima odličan su način da napravite aranžman u boho stilu. Nemojte da zaboravite na ćebad sa šarama koju možete prevući preko naslona kauča ili staviti na policu stočića za kafu i posegnuti za njima kada vreme postane hladnije. 

Proverite koja ćebad i prekrivači se nalaze u aktuelnoj ponudi Pepca.

Boho stil u enterijeru je savršeno rešenje za one koji cene slobodu, kreativnost i eklekticizam. Bez obzira da li svoju spavaću ili dnevnu sobu uređujete u boho stilu, ne zaboravite da koristite prirodne materijale, razne dezene, boje i lične akcente – mnoge od njih možete pronaći po atraktivnim cenama u Pepco prodavnicama. Zahvaljujući tome, stvorićete prostor koji će biti funkcionalan, pun života i karaktera.