Lista sadržaja:

  1. Jesenji ukrasi za podprozorsku dasku
  2. Jesenji ukrasi za sto
  3. Ideje za jesenju dekoraciju dnevne sobe i spavaće sobe
  4. Jesenji ukrasi ispred kuće
  5. Sažetak

Jesen je vreme kada nam priroda daje jedinstveno bogatstvo boja i nijansi. Ovo je savršeno vreme da unesete tople i prozračne ukrase u vaš dom koji odražavaju lepotu ove jeseni. Od ukrasa za podprozorsku dasku, preko prozračnog tekstila, do ukrasa ispred kuće… Evo nekoliko inspirativnih ideja koje će vam pomoći da se stvori jesenja atmosfera u svakom uglu vašeg doma.

Jesenji ukrasi za podprozorsku dasku

Unutrašnje podprozorske daske su savršeno mesto za izlaganje sezonskih ukrasa. Jesenji ukrasi za podprozorske daske mogu biti i jednostavni i impresivni, u zavisnosti od vašeg stila i raspoloživog prostora.

Šta možete staviti na podprozorsku dasku?

  • Bundevu – male bundeve raznih boja i oblika su klasičan element jesenje dekoracije.
  • Staklene posude sa žirom, kestenima i grančicama sa šarenim lišćem – izaberite staklene posude u različitim visinama i napunite ih „jesenjim darovima“. Možete napraviti jesenji buket od grančica i lišća.
  • Sveće i svećnjake – na podprozorsku dasku stavite nekoliko mirišljavih sveća u toplim nijansama kao što su narandžasta, braon ili bordo. Možete ih postaviti na ukrasno postolje, u lampione ili prozračne svećnjake.
  • Biljke – izaberite biljke u saksijama koje cvetaju u jesen, kao što su vresak ili ukrasne trave. Dodajte saksije u prirodnim bojama kako biste naglasili jesenji karakter dekoracije.

Jesenji ukrasi za sto

Jesenja ukrašena kuhinja sa suvim lišćem, bundevom i cvećem

Trpezarijski sto je centralna tačka mnogih kućnih aktivnosti, pa vredi voditi računa o njenom jesenjem uređenju. Jesenji stolovi mogu dodati toplinu i udobnost tokom obroka i porodičnih okupljanja.

Šta možete staviti na sto?

  • Bukete – napravite buket koristeći sezonsko lišće, grančice i šišarke. U njega možete dodati male bundeve, suvo voće i sveće. Stavite ga na sredinu stola.
  • Nadstolnjake i salvete – izaberite tkaninu u jesenjim bojama kao što su topla braon, narandžasta, crvena i zlatna. Nadstolnjaci i salvete u ovim bojama će naglasiti jesenju atmosferu.
  • Činije jesenjih đakonija – na sto stavite činije sa sezonskim voćem kao što su jabuke, kruške i orasi. Oni ne samo da će dodati boju, već i uvesti prirodni element u dekoraciju.

Ideje za jesenju dekoraciju dnevne sobe i spavaće sobe

Jesen je vreme kada dani postaju kraći, a večeri hladnije, pa se vredi pobrinuti za prijatnu atmosferu kod kuće. Tekstil kao što su ćebad, navlake i jastučnice, mogu biti praktični jesenji ukrasi koji će promeniti enterijer dnevne sobe i spavaće sobe, unoseći toplinu i udobnost enterijera.

Ćebad su osnovni element jesenjih ukrasa. U dnevnoj sobi mogu se stilski rasporediti na sofu ili fotelju, spremni da se umotaju u hladne večeri. Izaberite ćebad od mekih, prijatnih materijala kao što su vuna, runo ili gusta pamučna tkanina. Boje koje dominiraju u jesen su nijanse braon, narandžaste, crvene i zlatne.

Prekrivači su još jedan element koji će savršeno funkcionisati i u dnevnoj i spavaćoj sobi. Mogu se postaviti na krevet u spavaćoj sobi ili na sofu u dnevnoj sobi, stvarajući osećaj luksuza i udobnosti u jesenjem izdanju. Navlake mogu biti i praktičan dodatak – štite nameštaj od prljavštine i habanja, a istovremeno daju šarm enterijeru. Prilikom izbora prekrivača obratite pažnju na materijale i dezene – debeli, tkani prekrivači u jesenjim bojama ili sa motivima lista biće savršen izbor.

Jastučnice su mali, ali značajan dekorativni element koji se lako menja u zavisnosti od godišnjeg doba. U jesen je vredno izabrati jastučnice od prirodnih materijala, poput lana, pamuka ili vune, koje će unutrašnjosti dodati toplu i ugodnu atmosferu. Jastučnice mogu imati različite teksture – od glatke, preko vezene, do ukrašene resama ili dugmadima. Dezeni inspirisani prirodom, kao što su lišće, drveće ili životinje, biće savršena dopuna jesenjeg aranžmanima.

Nemate ideju kako da ukrasite svoju kuću u jesen? Budite inspirisani ukrasima iz Pepcoprodavnica

Pepco infografika o jesenskim ukrasima

Jesenji ukrasi ispred kuće

Dekoracije ispred kuće mogu značajno uticati na izgled celog imanja, unoseći jesenji ugođaj sa samog ulaza.

  • Venac za vrata – možete ga sami napraviti od grana, lišća, šišarki, žira i malih bundeva ili kupiti gotov venac. Ovo je klasična jesenska dekoracija vrata!
  • Aranžiranje bundeva – rasporedite bundeve različitih veličina i boja na stepenicama, oko ulaznih vrata ili na tremu. Dodajte im nekoliko saksija vreska ili hrizantema.
  • Fenjeri i lampe – stavite nekoliko fenjera ili lampi sa svećama ispred vrata. Uveče će stvoriti toplu i prijatnu atmosferu.
  • Rasveta – okačite LED svetla toplih boja na drveće i žbunje ispred kuće. Takođe možete postaviti solarne lampe duž staze koja vodi do vašeg doma.
  • Tepih dobrodošlice – zamenite standardni otirač sa motivom jeseni. To može biti dezen sa lišćem, bundevama ili toplim jesenskim bojama.

Sažetak

Jesenji ukrasi su odličan način da unesete toplinu i udobnost u vaš dom. Bez obzira da li je reč o jesenjim dekoracijama za podprozorsku dasku, sto, ispred vrata ili ispred kuće, ideje za jesenju dekoraciju omogućavaju kreativne i lepe aranžmane koji će prijati oku tokom cele jeseni. Sve naše ponude po atraktivnim cenama naći ćete u Pepco prodavnicama! Zapamtite da je najvažnije da ukrasi odražavaju vaš stil i daju sjaj i toplinu vašem domu!