Lista sadržaja:

  1. Koji poklon za prvi rođendan deteta izabrati?
  2. Poklon za prvi rođendan nije sve što vredi pamtiti

Dečiji rođendan je posebna prilika koja se najčešće proslavlja u krugu porodice. Za prvi rođendan deteta potreban je pažljivo odabran poklon, koji može biti praktičan, a može biti i uspomena. Ako tražite inspiraciju da kupite odličan poklon za dete od godinu dana, na pravom ste mestu! 

Koji poklon za prvi rođendan deteta izabrati?

Pokloni za prvi rođendan mogu se podeliti u nekoliko kategorija: praktični pokloni, igračke i poklon uspomene. Pre svega, treba razmisliti koji budžet možete izdvojiti za poklon i koja vrsta poklona će najbolje funkcionisati. 

Praktične poklone izuzetno cene roditelji deteta – na kraju krajeva, malo dete dolazi sa toliko novih potreba i izazova. Ako volite da dajete poklone koji su zaista korisni u svakodnevnom životu, izaberite praktičan poklon za prvi rođendan. Evo, nekoliko primera:

  • Set za hranjenje na flašicu, posuđe za bebe – sjajni su pokloni, kao i oprema za bebe praktičnog karaktera, koja takođe nije skupa. Sve pronađite u Pepco ponudi po savršenim cenama. 
  • Odeća – nikada nije višak u ormaru mališana. Svako ko je imao kontakt sa jednogodišnjim detetom odlično zna koliko često bebu treba presvlačiti. Nove benkice, džemper ili komplet majica su stvari koje će vam svakako dobro doći. Nemojte da zaboravite da Odeću za dete od godinu dana kupite nešto većeg broja. Njihov širok izbor naravno čeka vas u našem asortimanu.
  • Oprema za dečiju sobu – ako znate šta još nedostaje u sobi mališana, ovaj predmet može biti poklon za jednogodišnjaka. Slatka noćna lampa, vrteška iznad krevetića ili mekani tepih za igru su predmeti koji mogu biti lep poklon za prvi rođendan.

Igračke kao poklon su sasvim druga grupa proizvoda koji će sigurno doneti radost vašem detetu, pobuditi njegovu radoznalost za svetom i pružiti zabavu. Ako više volite ovu vrstu poklona, razmislite o kupovini:

  • Senzorne igračke – one koje bude radoznalost deteta uticajem na njegova čula (pre svega na čulo dodira, ali i sluha i vida). U prodaji ćete naći mnoge senzorne table i prostirke, kao i manje igračke ovog tipa. 
  • Edukativne igračke – može biti sorter bilo koje vrste, ali i posebna edukativna tabla ili druga vrsta igračke koja podstiče kreativnost i manuelne veštine deteta i ima pozitivan uticaj na njegov razvoj. 
  • Plišane igračke – osnovne, ali veoma voljene igračke za bebe. Plišana igračka može brzo da postane omiljeni predmet deteta, sa kojim će beba želeti da spava i svuda ga nosi sa sobom. U Pepcu ćete naći širok izbor plišanih igračaka po odličnim cenama. 

Pepco infografika o tome šta vole deca od godinu dana

Poklon uspomene nisu tipične igračke ili predmeti za svakodnevnu upotrebu, ali mogu imati sentimentalnu vrednost. Takav poklon za prvi rođendan neće biti direktno koristan za dete ili njegove roditelje, ali može se pokazati kao veoma vredna uspomena za budućnost. Ako volite da dajete ovakve poklone, razmislite o:

  • Albumu, foto-knjizi ili ramu sa fotografijom bebe – ovu vrstu poklona dete će najverovatnije ceniti tek posle dužeg vremena. Međutim, to je veoma lepa porodična uspomena. 
  • Personalizovani poklon – gravirani ili štampani. Jednogodišnjem detetu se vrlo često kupuju male kašike sa ugraviranim imenom i datumom rođenja deteta. Popularan je i personalizovani dečiji nakit. 

Bez obzira koju vrstu rođendanskog poklona odaberete, zapamtite da se o ovom uvek možete dogovoriti sa roditeljima deteta. Možda će vam dati nekoliko dodatnih ideja za poklone. 

Poklon za prvi rođendan nije sve što vredi pamtiti

Jednogodišnji dečak u rukama drži komad čokoladne torte da proslavi svoj rođendan

Da li vam je već pao na pamet zanimljiv poklon za prvi rođendan deteta? To je sjajno! Vreme je da izaberete pakovanje i… čestitku! 

Ne zaboravite da kupite rođendansku čestitku sa željama za prvi rođendan. Možete odlučiti da kupite onu na kojoj su vaše želje već odštampane ili koju treba popuniti. Rođendanska čestitka je sjajna uspomena. 

Pakovanje za rođendanski poklon najbolje je kupiti tek nakon što ste odabrali sam poklon, jer ćete tada biti sigurni koliko vam je poklon papira potrebno ili kolika će vam biti poklon kesa. Papir u boji, prigodne kese, mašne i trake – sve ovo možete pronaći u Pepco prodavnici! Nudimo materijale za umotavanje poklona po veoma pristupačnim cenama, jer je najvažniji sam poklon i događaj koji slavite.