Lista sadržaja:

  1. Šta treba da sadrži oprema za novorođenče?
  2. Oprema za novorođenče – odeća
  3. Oprema za bebe rođene leti 
  4. Oprema za bebu rođenu zimi
  5. Pribor za bebe koji je koristan
  6. Koliko košta oprema za dete?

Čekanje na rođenje bebe je izuzetno uzbudljivo vreme za buduće roditelje. Poslednje nedelje pred porođaj obično su ispunjene užurbanim pripremama – da bi sve bilo pri ruci kada beba konačno dođe na svet. 

Međutim, kompletiranje opreme za novorođenče ne mora da oduzima mnogo vremena i energije. U Pepco prodavnicama naći ćete sve što vam je potrebno – od udobne odeće od organskog pamuka do praktičnih dodataka koji će olakšati brigu o vašem novorođenčetu!

Šta treba da sadrži oprema za novorođenče?

Najmlađem članu porodice potrebno je mnogo pažnje i pre nego što dođe kući. Najbolje vreme za kompletiranje opreme za novorođenče je tokom trudnoće – za to vreme možete lako pronaći potrebne artikle i kupiti ih po povoljnoj ceni. Šta treba da sadrži spisak sa stvarima za bebu za kuću? Koji su predmeti neophodni i šta vredi kupiti?

Oprema za novorođenče – spisak najpotrebnijih stvari

  • Pelene
  • Pokrivači– najbolje dva: tanak i deblji
  • Pelene za povijanje
  • Ogradica za krevetac
  • Krevetac
  • Dušek i odgovarajući čaršav
  • Podloge ispod čaršava
  • Posteljina
  • Odeća: kombinezoni, bodiji sa kratkim i dugim rukavima, duksevi, čarape, kapice, izolovani kombinezoni za kolica, kombinezoni od flisa
  • Mekana igračka: plišana ili od prijatnog materijala

Ovo je samo osnovna oprema za novorođenče. Lista sadrži najvažnije stavke – treba je dopuniti dodatnim priborom i odećom (u zavisnosti od sezone, mesta stanovanja ili individualnih potreba). Nemojte zaboraviti na igračke za mališana – u prvim nedeljama života će mu uglavnom biti potrebna meka igračka za maženje. 

Oprema za novorođenče – odeća

Jedna od najvažnijih stavki na listi opreme za novorođenčad je odeća – bebi je potrebno mnogo odeće , jer ćete bebu možda morati prilično često da presvlačite. Tačan sadržaj garderobe sa odećom za novorođenče zavisi od godišnjeg doba. Bebi rođenoj zimi potrebna je nešto drugačija odeća od bebe rođene leti. 

Prilikom izbora odeće za novorođenče, obratite pažnju ne samo na njen stil i veličinu, već i na materijal. Koža novorođenčeta je veoma delikatna – zato vredi birati odeću od pamuka, viskoze i merino vune, a izbegavati onu od adstringentnih materijala koji ne propuštaju vazduh i ne dozvoljavaju koži da diše.

Oprema za bebe rođene leti 

Trebala bi da uključuje više odeće kratkih rukava od prozračnih materijala. U Pepcu ćete pronaći širok izbor odeće za decu od organskog pamuka. Zašto je važno izabrati ovaj materijal prilikom kompletiranja garderobe za bebe? Organski pamuk se odlikuje, pre svega, izuzetnom mekoćom koja deci pruža potpunu udobnost. Odeća napravljena od njega je takođe hipoalergena i omogućava koži da diše, štiteći je od svih vrsta iritacija. Štaviše, oni su veoma izdržljivi i dugo zadržavaju svoja svojstva.

Treba da sadrži: bodi i kombinezone kratkih rukava, helanke, majice kratkih rukava, tanke džempere, tanke čarape. 

Pepco infografika "Šta kupiti za novorođenče?"

Oprema za bebu rođenu zimi

Uključuje odeću koja omogućava slojevito oblačenje deteta i odeću od toplih materijala: vune, debljeg pamuka, flisa. 

U Pepcu ćete pronaći širok asortiman odeće za bebe za svako godišnje doba. Među njima su topli kombinezoni, dukserice i džemperi, tople pantalone i jakne. Nezaobilazni  pribor za bebe tokom šetnje i u hladnijim danima je od tekstila– posebno topli pokrivači.  

Pribor treba da sadrži: bodi i kombinezone dugih rukava, kombinezone dugih nogavica, trenerke, majice dugih rukava, tople džempere, deblje čarape i kape.

Pribor za bebe koji je koristan

Trudnica gleda u dečiju odeću, u pozadini muškarac sklapa dečiji krevetić

U prvim nedeljama detetovog života mladi roditelji moraju da nauče mnogo novih stvari za kratko vreme. Briga o bebi zahteva mnogo pažnje, preciznosti i nege. Međutim, ispostavilo se da je mnogo lakše ako imate odgovarajući pribor.

U Pepcu smo posebno za mlade roditelje pripremili brojne korisne sprave za bebe – naši predlozi su:

  • Pokrivači za decu – dostupne u raznim veličinama i varijantama
  • Cucle za najmlađe
  • Flaše, boce i razna oprema za hranjenje deteta
  • Pelene od organskog pamuka
  • Posuđe za najmlađe
  • Igračke za bebe 

Ovo su samo neki od mnogih dodataka za decu koje možete izabrati. Oprema za mališane ne sadrži samo tekstil, pelene i prve igračke. Kompletna oprema za novorođenče treba da sadrži i elemente opreme bebine sobe: krevetac, dušek, kolevku, povijač za krevetac, kolica i mnoge druge stvari. Veliki deo toga pronaći ćete u Pepcu i to po dobroj ceni.

Koliko košta oprema za dete?

Nabavne cene pojedinih elemenata opreme za bebu zavise od mnogih faktora – ali je proizvođač ovih artikala od ključnog značaja. Kvalitetni proizvodi napravljeni od prirodnih materijala koji će biti pravi izbor za Vaše dete ne moraju da budu skupi! 

Posetite najbližu Pepco prodavnicu da se sami uverite – naša ponuda uključuje jeftinu odeću za bebe, pletnene pelene, veliki izbor dečijih igračaka, a sve po odličnim cenama!