Lista sadržaja:

  1. Kako upakovati praznične poklone?
  2. Načini na kreativno pakovanje poklona
  3. Kako lako i estetski umotati poklone?
  4. Kako umotati poklone neobičnih oblika i veličina?
  5. Kako upakovati za praznike posteljinu, šolju i sveće?

Božić je vreme kada dajemo poklone. Želimo da budu ne samo lepe i praktične, već i lepo upakovane. Na kraju krajeva, to je prva stvar koju vidimo kada odmotamo poklon. Dakle, kako umotati božićne poklone da biste ostavili dobar utisak? Pogledajte naše savete!

Kako upakovati praznične poklone?

Koji je najuzbudljiviji trenutak Badnje večeri? Odgovor može biti samo jedan – naravno, to je „ronjenje“ ispod jelke i otvaranje božićnih poklona! Dakle, da biste dodatno podstakli radoznalost svojih najmilijih i doneli im još više radosti u ovom dugo očekivanom trenutku, vredi posvetiti malo pažnje prelepom pakovanju božićnih poklona. Torba, poklon kutija ili možda slatki ukrasni papir i šarene trake? U Pepco vas čeka širok spektar dodataka za umotavanje poklona. Proverite koje od njih su za vas najbolje!

Pakovanje poklona u papir za pakovanje.

Načini na kreativno pakovanje poklona

Lepo pakovanje poklona za praznike nije samo stvar estetike. To je takođe način da izrazimo svoju brigu i pažnju osobi koja prima poklon. Kada dobijemo poklon koji je lepo upakovan, odmah imamo utisak da mu je osoba koja ga je odabrala posvetila mnogo vremena i pažnje. Ovo čini poklon još posebnim i čini nas još srećnijim.

Pakovanje božićnih poklona za ljude koje volimo je za mnoge od nas jedan od najlepših delova pripreme za praznike. Obično se koriste makaze, lepljiva traka i razni pribor. U Pepco ćete naći mnogo korisnih materijala za pakovanje, posebno:

  • Papir za umotavanje – koristan za pakovanje predmeta pravilnog oblika (npr. knjiga, kutija za kozmetiku ili društvene igre). Međutim, umotavanje poklona u ukrasni papir traje neko vreme. Takođe su vam potrebne oštre makaze i lepljiva traka.
  • Kese za poklon– spremne za upakovanje vašeg poklona! Vredi posegnuti za kesama za poklone kada nemate mnogo vremena. Samo stavite poklon u torbu i gotovi ste.
  • Ukrasne poklon kutije – zgodna i zanimljiva opcija kao poklon kesa. Poklon kutije koje ćete pronaći u Pepco asortimanu su izdržljive, elegantne i dostupne u širokom rasponu veličina koje možete izabrati. Važno je da se Pepco poklon kutija može koristiti na mnogo načina – na primer za skladištenje malih predmeta.
  • Tanki papir – iako ga neki ljudi povezuju uglavnom sa školskim likovnim radom, može biti odličan materijal za pakovanje poklona. Savršen je čak i kada imate predmet nepravilnog oblika za spakovanje – samo ga umotajte u maramicu i vežite elegantnom trakom.
  • Trake, uzice, mašne i drugi ukrasi – teško je zamisliti kreativno pakovanje poklona bez upotrebe ove vrste detalja. Suptilna mašna ili traka će upotpuniti prelepo pakovanje.

Možete razmišljati i o dodatnim ukrasima za poklon pakete – u ovoj ulozi dobro će se uklopiti štapići cimeta, sušene kriške narandže ili sveže grančice smrče.

Materijali za umotavanje poklona: papir za pakovanje, kanap, makaze i pribor.

Kako lako i estetski umotati poklone?

Nije tako teško kao što se čini. Pridržavajte se nekoliko pravila i vaši pokloni će biti upakovani kreativno, estetski i bez problema.

  • Izaberite odgovarajuću veličinu papira ili poklon kese. Poklon treba pažljivo umotati u papir, ali ne previše labavo.
  • Uverite se da je vaš poklon bezbedno umotan. Zaštitite ga od oštećenja, na primer papirom ili mehurićima.
  • Dekoracije treba da budu usklađene sa vrstom poklona i prilikom. Izbegavajte prevelike i blistave ukrase koji mogu odvući pažnju sa samog poklona.

A šta ako nemate vremena ili niste dovoljno sigurni, da li tvoje veštine su dovoljne da bi lepo upakovali poklon pomoću ukrasnog papira? Imamo za vas mnogo lakše rešenje. Pepco-ova ponuda obuhvata širok izbor ukrasnih poklon kutija i kesa u raznim veličinama i oblicima!

Infografic Pepco Cum să împachetezi un cadou de Crăciun.

Kako umotati poklone neobičnih oblika i veličina?

Neki pokloni zahtevaju još više kreativnosti prilikom umotavanje. Ovo se posebno odnosi na velike predmete i predmete nepravilnog oblika. Kako se nositi s njima? Jednostavno je:

  • Za poklone nepravilnog oblika možete koristiti papir za zavijanje, foliju ili maramicu. Možete lako da isečete ove materijale po veličini ili kreativno umotate poklone.
  • Najbolje je staviti velike predmete u vreće za pakovanje ili koristiti veliku poklon kutiju.
  • Ako želite da poklon učinite ekološki prihvatljivijim, možete koristiti reciklirane materijale. Za umotavanje poklona možete koristiti stare novine, kartonske kutije ili papirne kese.

Kako upakovati za praznike posteljinu, šolju i sveće?

Lenjerie de pat de Crăciun de la Pepco pentru un cadou de copil, alături de o cană de cadou de Crăciun cu motiv Mickey Mouse.

Posteljina je praktičan i elegantan poklon koji je savršen za svaku priliku, uključujući praznike. Za umotavanje posteljine kao poklona, vredi izabrati odgovarajući papir za zavijanje. Papir treba da bude dovoljno velik da pokrije svu posteljinu. Takođe možete koristiti sivi poklon papir sa dodacima kao što su grančice, kuglice ili salvete. Posteljina se može spakovati na klasičan način, savijajući je na kocke i umotavajući u papir. Možete se upakovati i u poklon kutiju.

Ako šolja ima zanimljivu šaru, vredi to naglasiti, na primer, umotati je u papir iste boje ili šare. Ako je napravljen od delikatnog materijala, na primer od porcelana, vredi ga dodatno zaštititi od oštećenja stavljajući ga u kartonsku kutiju.

Da umotate sveću kao poklon, vredi izabrati odgovarajući papir za zavijanje. Papir treba da bude dovoljno velik da pokrije celu sveću. Sveća se može pakovati na klasičan način, savijanjem na kocke i umotavanjem u papir. Možete se upakovati i u poklon kutiju.

Hârtie de împachetat cadouri de Crăciun, panglici și accesorii de ambalare.

Bez obzira na to koju vrstu pakovanja biramo, vredi se setiti ličnog dodira. Uz poklon možete priložiti čestitku ili posvetu. Pakovanje poklona nije samo način da ih zaštitite od oštećenja, već i izraz brige i pažnje prema primaocu.
Izborom odgovarajućeg načina pakovanja i materijala, možete kreirati poklon koji će biti ne samo praktičan, već i lep i jedinstven. U Pepco ćete pronaći sve potrebne materijale za umotavanje poklona!