Lista sadržaja:

  1. Poklon za baku, poklon za deku
  2. Ideje za zajednički poklon bakama i dekama za Božić
  3. Poklon baki za praznike
  4. Poklon za dedu za praznike
  5. Čestitka kao poklon za baku i deku za Božić
  6. Okvir za slike kao poklon za deku
  7. Poklon za baku i dedu za praznike

Priprema poklona za baku i deku na Nikoljdan ili Božić odlična je prilika da se kod dece probudi kreativnost i nauči vrednosti darivanja. Pokazaćemo vam kako da najmlađe uključite u proces stvaranja, od odabira ideje, preko realizacije, do darivanja, kako bi ova porodična tradicija za njih postala nezaboravno iskustvo i prilika da izraze svoja osećanja prema baki i dedi.

Uskoro dolazi Božić, koji sva deca vole. Vredi naučiti našu decu da poklone nije prijatno samo primati, već i davati. Mališani su željni da se uključe u pripreme za Božić i pripremanje poklona. Božićno vreme često provodimo sa porodicom, dobro je podstaći svoje dete da sa nama pripremi božićni poklon za baku i deku. Kako pomoći detetu i koje mu dati ideje?

Poklon za baku, poklon za deku

Pokloni koje pripremamo sa decom za bake i deke mogu biti ručno rađeni ili kupljeni. Međutim, važno je da odgovaraju datoj osobi i da odgovaraju njenom ukusu. Niko ne voli poklone koji pokazuju da su kupljeni na brzinu i bez obzira na preferencije primaoca. Ponekad želimo da kupimo nešto veoma originalno, ali istina je da se obično klasični pokloni ispostavljaju kao hit.

Pre nego što krenete u potragu za poklonom, razmislite zajedno da li želite da poklonite baki i dedi za Božić ili da kupite nešto posebno i pojedinačno za svakog od njih.

Božićni poklon umotan u papir, vezan mašnom i ukrašen kolačićem.

Ideje za zajednički poklon bakama i dekama za Božić

Ako odlučite da biste radije kupili jedan poklon baki i dedi za Božić, izaberite nešto što će se oboma dopasti. To može biti nešto vezano za njihov zajednički život, interesovanja ili uspomenama. Koji uobičajeni božićni poklon treba da izaberete za svoje bake i deke od svoje unuke ili unuka?

  • Album sa porodičnim fotografijama – svi vole da se prisećaju lepih trenutaka iz prošlosti. Ako još uvek imate vremena, možete kupiti foto album i razviti fotografije koje ćete staviti u njega.
  • Komplet zdravih poslastica – poklanjanje baki i dedi korpi zdravih grickalica, voća, a možda i vitaminskih preparata koje koriste biće izraz brige za njihovo zdravlje.

Zajednički pokloni za baku i deku su dobra ideja, ali i kupovina odvojenih poklona takođe ima smisla. Na kraju krajeva, svaka osoba ima svoje individualne interese i snove koji se mogu ispuniti tokom praznika.

Poklon baki za praznike

Skoro svaka baka će se obradovati kad vidi cveće – posebno u saksiji, koje će mnogo duže ugoditi oku od buketa. Ipak, to nisu sve mogućnosti. Šta je još adekvatno kao poklln baki za praznike?

  • Tekstil – mekano ćebe ili ukrasni jastuk koji se može staviti ispod leđa su sitnice koje će babu učiniti srećnom i korisnom u njenom svakodnevnom životu. Ako želite praktian poklon za baku za praznike, to može biti pun pogodak.
  • Set za ručne radove – ako baka nema problema sa vidom i voli heklanje ili pletenje, komplet raznobojnih prediva će svakako dobro doći.
  • Praznična šolja – to je skoro savršena ideja za praznični poklon za baku! Šolja sa božićnim motivom ne samo da će ukrasiti unutrašnjost, već će biti i praktična za svakodnevnu upotrebu. U Pepco možete pronaći širok asortiman šoljica sa božićnim motivima.

Pepco infografika Ručno rađeni pokloni za bake i deke za Božić.

Poklon za dedu za praznike

Deke koji su strastveni za „uradi sam“ sigurno će biti srećni da vide set novih alata. Šta će još biti adekvatno kao poklon dedi za Božić? Ideje su različite:

  • Praznične čarape – oabvezno tople i debele! Pokloni za deku za praznike mogu biti tematski ili praktični.
  • Nešto ukusno – možda aromatičan keks ili čokoladice?
  • Topli džemper – koji može da bude sa prazničnim motivom.

Među navedenim idejama za poklone za baku i deku za praznike, mnogo od njih ćete pronaći u Pepco! A na koji način može da naglasi svoje prisustvo kod gotovog poklona? Sigurno baki i deki će biti drago ako kreativno upakuje poklon. U ponudi Pepco-a nije samo ukrasni papir za umotavanje poklona, već i pribor za dekoraciju – razne mašne, šljokice i trake u više boja. Pustimo našeg mališana da dobrovoljno ukrasi umotavanje poklona, ne namećući mu sopstvenu viziju – uostalom, ovo je njegov doprinos božićnom poklonu za baku i deku. Međutim, možda će vam trebati pomoć oko potpisivanja – popunjavanje beleške sa poklonom je zadatak za roditelje ili stariju braću i sestre.

Čestitka kao poklon za baku i deku za Božić

Porodica daje baki božićni poklon.

Bake su obično veliki ljubitelji umetničkog rada svojih unuka. Često im je najlepši poklon rad koji je dete napravilo samo.

Kako pomoći svom detetu da razvije kreativnost i pripremi nešto zanimljivo za baku? Dobra ideja bi bila čestitka, ali napravljena na nekoliko metoda – ne samo bojicama. Zahvaljujuči širokoj ponudi školskog pribora dostupnog u Pepco, može se kombinovati razne plastične forme kao na primer, spajanje vodenih bojica sa drvenim bojicama.

Vredi ohrabriti dete da doda elemente dugmadi, šljokica ili drugih detalja određenog oblika, što može stvoriti zaista zanimljiv vizuelni efekat. Mališani su toliko kreativni da će sigurno znati da ih iskoriste. Ako ne, vredi predložiti da ih kartica predstavi nasamo sa bakom i dedom – sigurno će poboljšati raspoloženje svake bake.

Okvir za slike kao poklon za deku

I deke mnogo cene stvaralaštvo unučadi. U većini kuća ipak bira se praktične poklone. Kako to uskladiti? Gotove ramove za fotografije – u raznim varijantama i dimenzijama – možete kupiti u Pepco. Dodatno, dete može da ukrasi ivicu okvira, na primer lepljenjem srca ili pravljenjem šljokica. Unutra može biti fotografija deteta zajedno sa bakom i dedom – najbolje je da oni izaberu fotografiju koju bi želeli da poklone svojim bakama i dekama

Poklon za baku i dedu za praznike

Kada želimo da izaberemo veoma personalizovan poklon, možemo razmisliti o jastuku, majici ili šoljici sa natpisom ili fotografijom. Zajedno sa detetom biramo fotografiju ili natpis koji treba da bude na poklonu, na primer „Za baku Tamaru“ ili „Za dedu Dragana“. Gotovi jastuci i šolje su dostupni od Pepco-a. Postoji mnogo tačaka za štampanje koje će nam pomoći da prenesemo fotografiju ili natpis na površinu stvari koju nameravamo da poklonimo. Vredi ostaviti detetu izbor – neka odluči kako treba da izgleda jastuk ili šolja, koje boje treba da bude natpis i šta tačno treba da kaže. Mališan će biti ponosan na donetu odluku, a mi na svoju samostalnost.

Pripremanje poklona za baku i deku za Nikoljdan ili Božić sa detetom  nije samo prilika za razvoj kreativnosti i ručnih veština najmlađih, već i dragoceno vreme provedeno u zajedničkim porodičnim aktivnostima.

U Pepco verujemo da su najbolji pokloni oni napravljeni sa srcem. Pomažući deci da stvore sopstvene darove, učimo ih ne samo o vrednosti davanja, već io važnosti porodične tradicije i međugeneracijskih veza. Ova mala umetnička dela, nastala sa ljubavlju i zalaganjem, sigurno će izmamiti osmeh i pokret, izražavajući posebna osećanja i stvarajući nezaboravne uspomene. Podstičemo sve roditelje da iskoriste naše savete i ideje tokom ovog posebnog prazničnog vremena kako bi zajedno sa decom stvorili nešto zaista posebno za svoje najmilije.