Omiljeni (0)

Moja prodavnica

0

Pepco se pridružio inicijativi Better Cotton

Better Cotton je jedna od najvećih svetskih neprofitnih organizacija posvećena edukaciji i pružanju podrške farmerima u sve održivijoj proizvodnji pamuka. Samo u 2019-2020, Better Cotton je obučio 2.4 miliona farmera širom sveta u primenjivanju održive prakse korišćenja  manje vode, brige o zemljištu  i prirodnim staništima, smanjenju upotrebe pesticida i vođenju računa o dobrobiti i pravima radnika.

Uskoro ćete na policama u Pepcu moći da pronađete proizvode sa logom Better Cotton. Međutim, BC logo ne znači automatski da je proizvod napravljen (u potpunosti) od BC pamuka. To je zato što se pamuk dobijen preko BC meša sa drugim pamukom na svom putu od polja do konačnog proizvoda. BC ovo naziva ‘sistemom ravnoteže mase’. Baš kao kada kupujete obnovljivu energiju: kupovinom zelene energije doprinosite razvoju čistije proizvodnje energije, ali ne osiguravate da će samo ta energija svaki put teći kroz Vašu utičnicu.

Cilj kompanije je da 25 odsto pamuka koji kupi potiče iz mnogo odgovornijih izvora do 2025. godine

Nabavljanjem pamuka preko BC, kompanija doprinosi podizanju standarda proizvodnje pamuka, što se prevodi u dobrobit farmera i lokalne sredine (za više informacija pogledajte: bettercotton.org).

Podeliti:

Zašto vredi kupovati u Pepcu?

Uvek blizu Vas

Pepco prodavnice će biti dostupne gotovo u celoj zemlji.

Uvek niske cene

U Pepcu ćete naći sve što Vam treba, po niskim cenama.

Širok izbor

U Pepcu ćete pronaći širok izbor proizvoda za sebe, svoju porodicu i za kuću.

Kupujte bez straha

Imate 30 dana za povrat robe u svim prodavnicama širom zemlje.