Lista sadržaja:

  1. Tabela veličina dečje odeće u Pepco
  2. Tabela veličina za dečiju odeću je takođe korisna kada kupujete odeću na poklon
  3. Kako birati veličinu dečje odeće?
  4. Ovo izbegavajte kod kupovine dečje odeće!
  5. Kako čitati veličine dečije odeće?

Da li imate problema sa odabirom veličine dečije odeće i sumnjate u to koju veličinu dečije obuće odabrati? Ne brinite se! Pripremili smo posebnu tabelu koja će pomoći da se razbiju sve sumnje po ovom pitanju. 

U nastavku ćete takođe naći mnogo saveta koji će vam pomoći da kupite odeću i obuću za decu različitih starosnih grupa. Zapamtite, međutim, da je svako dete drugačije i da ima različite potrebe. Ono što odgovara jednoj osobi ne mora nužno odgovarati drugoj, ali… pređimo na stvar!

Tabela veličina dečje odeće u Pepco

Najbolje je i najpogodnije odabrati veličinu dečije odeće koristeći tabelu veličina. Tamo ćete naći informacije o tome za koju visinu i uzrast će odgovarati određena veličina odeće. 

Međutim, imajte na umu da svako dete može imati malo drugačiju građu. Neki su stini, uprkos godinama, možda će im trebati odeća i obuća manjih veličina. Drugi su viši, malo okrugliji i veoma mobilni, pa se može desiti da im zatreba garderoba koja je nešto veća nego što pokazuje naša tabela veličina.

Tabela veličina za dečiju odeću je takođe korisna kada kupujete odeću na poklon

Predstavljena tabela veličina za dečiju odeću je veoma korisna ne samo za roditelje, već i za ljude koji žele da izaberu odeću, donji veš ili obuću kao poklon. Takvi izbori su najčešći u slučaju poklona za posebne prilike – krštenje, rođendan, godišnjicu. Bebe se neće igrati komplikovanim igračkama, a još se ne zna koje su im omiljene boje, šare ili crtani filmovi. Odevni predmeti iz Pepca su odlična ideja za poklon!

Pepco infografika: Veličine dečije odeće

Kako birati veličinu dečje odeće?

Tabela veličina ipak nije sve. Tokom kupovine imajte na umu par stvari:

  • Bebe rastu veoma brzo, tako da ne vredi kupovati odeću koja je taman – posebno onu kao poklon.
  • Mala deca se često prljaju i njihova odeća zahteva često pranje. 
  • Tabela veličina za dečiju odeću je samo početna tačka – uvek vodite računa o stvarnoj visini i težini vašeg deteta. Svako dete se razvija individualnim tempom i veličina predložena za uzrast ili visinu možda nije uvek odgovarajuća.
  • Kada kupujete odeću za malo dete, imajte na umu da ono još raste i da mu je potrebno dosta presvlačenja – zabava često podrazumeva mrlje na pantalonama, čarapama i majicama. 
  • Način da se više uštedi finansijski nije samo kupovina u Pepco, već i kupovina malo veće odeće – na primer, predugačke pantalone mogu da se namotaju ili čak podmetnu, kako bi dete moglo duže da ih nosi.

Pre nego što kupite odeću ili obuću za svoje dete, pogledajte veličine dečije odeće u tabeli i uverite se da naručujete pravi proizvod. Ako imate bilo kakvih nedoumica, uvek možete sa detetom otići u salon Pepco da dete proba odeću.

Ovo izbegavajte kod kupovine dečje odeće!

Dečak u ormaru sa odećom

Koje su najčešće greške pri izboru veličine dečije odeće? Pre svega, kupujte odeću po meri za bebe i malu decu – deca u ovom uzrastu rastu tako brzo da se takva odeća može pokazati preuskom nakon samo nekoliko nošenja. Na koje druge greške treba da pazite?

Odeća za bebe devojčicu ili za dečaka, ne mogu biti prevelike – dok se kupovina premale odeće obično dešava greškom, kupovina previše labavih kombinezona može biti namerna, ali takva odeća nije samo neprijatna za dete, već može čak i da ometa njegovo kretanje . 

Druga važna stvar je sastav odeće – je to utiče na odabir adekvatne veličine. Ako kupujete prozračne odeća za bebe dečake ili devojčicu, od 100% pamuka, morate pažljivo odabrati veličinu, jer neće biti previše rastezljive. Kada materijal sadrži primesu elastičnih vlakana (obično elastana), materijal će se bolje prilagoditi telu deteta. 

Odeća treba da bude prilagođena, ali ne preuska. Isto važi i za loše odabrane cipele, koje ne samo da izazivaju nelagodnost tokom upotrebe, već negativno utiču na učenje hodanja, strukturu stopala deteta i način kretanja.

Kako čitati veličine dečije odeće?

Kupovina odeće i obuće za decu može biti problematična – izbor je ogroman, a još uvek morate da izaberete pravu veličinu. Kada kupujete u prodavnici sa svojim detetom, možete koristiti svlačionice da biste bili sigurni da će vam unapred odabrane veličine dečije odeće zaista odgovarati. Kada kupujete online, koristite tabelu veličina. 

Veličine dečije odeće su nešto drugačije nego u tabeli sa veličinama za odrasle – u tabeli nećete naći veličine S, M i L, već potpuno drugačije oznake. Koje?

  • Veličina – na primer 80, 86 ili 110.
  • Uzrast – na primer 9-12 meseci.
  • Visina – na primer 74-79 centimetara. 

Neke oznake odeće i tabele veličina mogu sadržati svaku od ovih oznaka ili samo neke od njih. Veličine dečije odeće su lako čitljive – samo zapamtite da je broj veličine (na primer 80) uvek za jedan veći od preporučene maksimalne visine deteta (u centimetrima) 

Primer: komad odeće veličine 80 treba da odgovara detetu visine između 74 i 79 centimetara. Za dete koje je dugačko 83 centimetra vredi kupiti odeću u veličini 86. 

Nadamo se da će vam naši saveti i tabela pomoći da odaberete veličine dečije odeće koje će savršeno odgovarati vašem detetu!