Lista sadržaja:

  1. Kakva bi trebala da bude dekoracija prazničngo stola?
  2. Najlepše dekoracije prazničnog stola počinju od izbora stolnjaka
  3. Božićni pribor za jelo – dodaće sjaj svakom enterijeru
  4. Koje dekoracije na božićnom stolu su najbolje?
  5. Nezamenjiva šraznična dekoracija za sto: lampice
  6. Tradicionalna dekoracija za praznilni sto: ukras sa grančicama

Upijamo Božić svim našim čulima. Razmaženi smo njihovim jedinstvenim ukusima i mirisima, ali i svime što opažamo našim očima: šarenim ukrasima, svetlucavim lampicama i prazničnim ukrasima za ukućane i goste… Dakle, pre nego što vi i vaša porodica počnete da gledate kroz prozor prva zvezda, obavezno vodite računa o originalnom i blistavom rasporedu stola za Badnje veče. Tražite božićno posuđe i zanimljive ukrase po atraktivnim cenama? Sigurno ćete pronaći nešto prikladno u Pepco božićnoj kolekciji!

Niste vešti u uređivanju interijera? Ukrašavanje stola za Božić više vas plaši nego uvodi u oraznično raspoloženje? U Pepco ćete pronaći izuzetne stolnjake i prostirke za sto, salvete, nadstolnjake, sveće, lampione i mnogo više drugih artikala.

Lako ćete naći jedinstveni stil prazničnih dekoracija. Smatrate da je manje – bolje? Ili ove gdine praznična trpeza treba da bude bogato ukrašena? Sve što trebate nalazi se u Pepco. Nabavku pred praznike možete da obavite u jednoj prodavnici… bar što se tiče poklona i ukrasa!

Evo nekoliko inspiracija za ukrašavanje prazničnog stola sa Pepco:

  • Tradicionalno: beli stolnjak, crvene salvete i ukras od jelovih grančica klasičan su ukras koji će uvek dobro stajati.
  • Savremeno: sivi stolnjak, zlatne salvete i ukras od smrčevih grančica moderan su ukras koji će badnjačkoj trpezi dati elegantan izgled.
  • Glamurozno: crni stolnjak, srebrne salvete i pokrivač od belog perja glamurozan su ukras koji će biti savršen za večeru na Badnje veče sa vašim najmilijima.

Kakva bi trebala da bude dekoracija prazničngo stola?

Dekorisanje trpeze za Badnje veče je lepa tradicija, koja ima mnogo prednosti.

  • Stvara prazničnu atmosferu: prelepo ukrašena trpeza za Badnje veče jedan je od najvažnijih elemenata božićnog dekora. To stvara toplu i prijatnu atmosferu, pogodnu za zajedničko slavlje.
  • To je izraz poštovanja tradicije: to je tradicija koja seže vekovima. To je način da proslavimo ovaj poseban dan i prenesemo vrednosti povezane sa Božićem na buduće generacije.
  • To je prilika da budete kreativni: to je odlična prilika da budete kreativni. Možete koristiti različite materijale i ukrase da biste napravili jedinstven aranžman.
  • Omogućava vam da provodite vreme zajedno: To je odlična prilika da provedete vreme zajedno sa porodicom i prijateljima. To možete učiniti uz muziku i božićne poslastice.

Po predanju, vekovima je trpeza za Badnje veče bila prekrivena običnim belim stolnjakom sa malo sena ispod njega. Odakle dolazi ovaj običaj? Seno i skroman stolnjak bez ukrasa trebalo je da simbolizuju siromaštvo i jednostavnost štale u kojoj je rođen Isus. To je još uvek slučaj u mnogim poljskim domovima, iako smo poslednjih godina sve više odlučili da razbijemo belu boju raznim šarenim dodacima.

Dekoracija stola za Badnje veče: figurica Deda Mraza, stolnjak

Najlepše dekoracije prazničnog stola počinju od izbora stolnjaka

Ako se pitate kako da ukrasite sto za Božić, počnite od osnova – ključni element je stolnjak ili stolnjak. Može biti beli, ali veoma upečatljivo izgledaju i stolovi za Badnje veče ukrašeni stolnjacima sa vezom ili božićnim printom.

Stolnjak štiti sto od oštećenja i predstavlja lepu pozadinu za posuđe. Za Badnje veče vredi izabrati stolnjak koji će sam po sebi biti ukras. Ovo je najjednostavniji i najjeftiniji način da običnu večeru pretvorite u svečanu večeru.

Ako je Božić za vas bezbrižno vreme i povratak u detinjstvo, ukrasite sto stolnjakom sa božićnim motivima: irvasi, zvezde i jelke će razveseliti vaše goste i uneti opuštenu atmosferu u vašu trpezariju. Ako je Badnje veče elegantna i pomalo svečana večera u vašem domu, izaberite diskretni šarm bele boje koja svetluca srebrom ili zlatom.

U Pepco smo spremni za svaku vašu potrebu za stolnjakom. Ovde ćete pronaći stolnjake sa božićnim motivima, ali i elegantne, pravougaone, kvadratne i okrugle, žakardne i otporne na mrlje.

Šta pronađeš u Pepco?

  • Beli i crveni stolnjaci sa zlatnim ili srebrnim koncem. Koštaju samo 50 zlota, a izgledaju elegantno.
  • Stilski karirani stolnjak – cena zavisi od veličine i modela. Za najmanju platićete samo 20 PLN.
  • Prostirke i podemtači sa božićnim motivima – alternativa stolnjacima i nadstolnjacima! Cene za ovu vrstu pribora počinju od samo nekoliko zlota!

Salvete treba da odgovaraju ostatku ukrasa. Mogu se presavijati u svečane oblike, na primer jelke ili zvezde.

Pepco infografika o ukrašavanju svečane trpeze za Badnje veče

Božićni pribor za jelo – dodaće sjaj svakom enterijeru

Tradicionalnih 12 jela za Badnje veče vredi poslužiti na jedinstven način kako bi se dodatno naglasio njihov svečarski karakter. Čini se da je dobra ideja da svoj božićni pribor za jelo dopunite sa nekoliko novih, elegantnih elemenata. Ukrasi za trpezu za Badnje veče uključuju ne samo ukrase ili svećnjake, već i impresivna jela za posluživanje hrane i pića.

Božićno posuđe može biti napravljeno od raznih materijala, kao što su porcelan, staklo, kamen ili keramika. Najpopularniji je porcelanski pribor za jelo, koji je elegantan i izdržljiv. Stakleno posuđe je takođe popularno jer je lagano i prozirno. Kameno i keramičko posuđe otpornije je na oštećenja, ali može biti manje elegantno.

U Pepco ćete pronaći tanjire, zdele za salatu, vazne ili filidžane. Možete birati između jednostavnog, univerzalnog belog posuđa pogodnog za Badnje veče i svaki dan, kao i ukrašenog posuđa. Ovaj drugi, koji se koristi samo u posebnim prilikama, uneće još više božićne atmosfere u vaš dom.

Posuđe za Badnje veče upotpunjuje prelepo posuđe, tegle, tegle za aromatične kolače, kao i pribor za pečenje i kalupikoji čine da peciva izgledaju fenomenalno. Ukrasna keramika sa zelenim i crvenim šarama daće energiju i poboljšati raspoloženje tokom božićnog doručka, čak i ako vreme napolju nije svečano.

Prilikom izbora prazničnog posuđa za trpezu Badnje večeri, vredi uzeti u obzir stil dekoracije i broj gostiju. Ako imamo veliki sto i puno gostiju, vredi izabrati posuđe koje se lako čisti. Ako imamo mali sto i samo nekoliko gostiju, možemo izabrati više ukrasnog posuđa.

Božićni enterijer i badnjak sa ukrasima i svećama

Šta pronađeš u Pepco?

  • Božićne šolje – tražite jeftinu i jednostavnu ideju kako da ukrasite svoj sto za Badnje veče Izaberite Pepco šolje sa božićnim motivima. Kafa, sušeni kompot ili čaj sa cimetom biće izuzetno ukusni od tako impresivnih jela!
  • Tanjiri, tanjirići i činije sa božićnim motivima – na primer sa irvasima.
  • Tanjiri, zdelice i pribor za jelo – Božićni pribor za jelo iz Pepco je impresivan. Na stolu za Badnje veče naći ćete izuzetno impresivan pribor za jelo za salatu, tacne, činije za salatu i sve ostalo što će vam koristiti.

Koje dekoracije na božićnom stolu su najbolje?

Ako se pitate kako da ukrasite sto za Božić, a da ne potrošite previše novca, pogledajte naše predloge. U Pepco ćete naći ne samo pribor za jelo i impresivne božićne šolje, već i mnoge elemente za izradu „uradi sam“ ukrasa!

DII božićni ukrasi: sušeno voće i marshmallovs, lampice

Nezamenjiva šraznična dekoracija za sto: lampice

Crvene, srebrne, zlatne, bele? Božićne stolne sveće iz Pepco-a savršeno će upotpuniti aranžman za badnjak. Možete koristiti sveće različitih visina i debljina da napravite sopstveni središnji deo. Dok kupujete u Pepco-u, pogledajte i gotove sveće, ukrase za sveće i lampione koje pali prava vatra ili one na baterije.

Svečani sto se može ulepšati ne samo svećama. Koristite lampice koja obično visite na božićnom drvcu. Postavite zavesu ili niz lampica na stolnjak i pogledajte kako će atmosferski osvetliti svaki detalj dekoracije stola. Sto za Badnje veče će usijati, produbljujući atmosferu radosti i praznične topline.

Kada raspoređujete sveće  lampice na sto za Badnje veče, zapamtite nekoliko pravila:

  • Bezbednost: sveće i lampice treba da budu postavljeni tako da ne predstavljaju opasnost od požara. Pazite da ne postavljate sveće blizu zapaljivih materijala kao što su stolnjaci ili salvete.
  • Estetika: lampice treba da budu uređena na estetski način. Izbegavajte preopterećenje stola ukrasima. Takođe je vredno osigurati da boje i oblici ukrasa odgovaraju stilu stola.

Evo nekih konkretnih inspiracija za postavljanje sveća i svetala na trpezu Badnje večeri:

  • Sveće u svećnjacima: Postavite veliki svećnjak sa belom ili zlatnom svećom u sredinu stola. Postavite manje svećnjake sa manjim svećama oko svećnjaka.
  • Ukrasi od grančica sa svećama: postavite nekoliko centralnih delova od grana smrče, jele ili bora na sto. Postavite sveće u različitim bojama u ukrase.
  • Lampice: okačite bele ili zlatne lampe na sto. Lampice se mogu okačiti i na jelku ili na druge ukrasne elemente.

Bez obzira na to kako se odlučite da rasporedite sveće i lampice, zapamtite da će trpeza za Badnje veče izgledati toplo i svečano.

Tradicionalna dekoracija za praznilni sto: ukras sa grančicama

Iako u Pepco možete kupiti stolnjake, posuđe, sveće i sve što vam je potrebno da ukrasite trpezu za Badnje veče, možete pokušati da napravite svoju dekoraciju. Jednostavno, to će vas dovesti u raspoloženje radosnog iščekivanja uoči Božića, a iznad svega – niko drugi neće imati takav ukras! Da bi vam praznici bili još radosniji i magičniji, pripremite:

  • teglu bez poklopca,
  • sveću,
  • traku,
  • srebrne ili zlatne zvezdice, biseri ili veštači sneg.

Sve te proizvode možeš da pronađeš u Pepco. Možete kupiti štapiće cimeta u prodavnici i iseći komad zelene četinarske grančice sa svoje božićne jelke.

 Božićni ukrasi se mogu postaviti u sredinu stola ili na svakom mestu. Ukrasi mogu biti od jele, smrče ili drugih četinarskih biljaka, kao i božićni ukrasi poput kuglica, lančića i šišarki.

Samo stavite sveću i zvezde, bisere ili veštački sneg u teglu. Na njih nežno stavite štapiće cimeta i granu i zavežite vrh tegle božićnom trakom. Trebaće vam nekoliko minuta, košta nekoliko zlota i izgleda prelepo. Samo pazite da sveća ne izgori u potpunosti.

Takođe možete koristiti staklene čaše sa božićnim ukrasom i malim LED lampicama. Samo ih uključite i stavite u čašu, umotajte ih tako da se prekidač i baterije ne vide. Čaša se može staviti na tanjir obložen grančicama smrče, šišarkama i cimetom. Da li želite da to bude još brže i lakše? Stavite kuglice na božićni tanjir. Ove iz Pepco budu za to savršene! Pored gore navedenih elemenata, trpezu za Badnje veče možete ukrasiti i drugim božićnim ukrasima, na primer figuricama anđela, Deda Mraza ili irvasa.

Sto za Badnjicu je centralna tačka kuće. To je mesto, gde se okuplja cela porodica, da bi zajedno proslavila Božić. Zato je toliko važno da sto bude odgovarajuće ukrašen. Lepo postavljen sto za Badnje veče stvara toplu i prijatnu atmosferu, pogodnu za zajedničko slavlje. Sada znate kako da ukrasite sto za Badnje veče. Trebate li više inspiracija? Posetite Pepco onlajn ili u prodavnici da vidite naše ponude i pronađete nešto za sebe!