Lista sadržaja:

  1. Osnovni školski pribor u školskoj opremi– spisak 
  2. Sveske i notesi
  3. Pernica i njen sadržaj
  4. Umetnički materijal 
  5. Moderna odeća za školu u Pepcu! 

Polazak u školu je veliki događaj za svakog prvačića i njegove roditelje. Saznajte koji su osnovni artikli neophodni malom đaku i koje nove proizvode nude Pepco prodavnice kako bi se obezbedila udobnost i funkcionalnost tokom učenja i zabave. Otkrijte šta treba da sadrži ranac za đaka prvog razreda tako da svaki dan u školi bude pun avantura i pozitivnih utisaka! 

Osnovni školski pribor u školskoj opremi– spisak 

Školski pribor je temelj dobro pripremljenog ranca svakog prvačića. Pažljivo izabrane sveske, pernica i neophodna dodatna oprema obezbediće detetu udobnost i efikasnost učenja. U nastavku ćete naći detaljnu listu najvažnijih stvari koje treba da budu u školskom rancu i koje možete kupiti po atraktivnoj ceni u Pepco prodavnicama.

Sveske i notesi

Školska oprema učenika prvog razreda treba da sadrži odgovarajući broj sveski i notesa. 

  • Sveske sa kvadratićima – nekoliko komada (obično 4-5), koje će se koristiti za časove matematike i drugih predmeta koji zahtevaju detaljne beleške.
  • Sveske sa linijama – nekoliko komada (takođe 4-5), neophodnih za učenje pisanja i vođenja beleški na maternjem jeziku i drugim društvenim predmetima.

Pernica i njen sadržaj

Pernica je ključni element ranca, koji treba da sadrži sav potreban pribor za pisanje i crtanje.

  • Olovke – poželjno nekoliko komada, uključujući olovke različite tvrdoće, tako da dete može udobno da crta i piše. Dobar izbor mogu biti deblje olovke sa trouglastim telom, koje olakšavaju razvoj pravilnog držanja. 
  • Hemijske olovke ili naliv pero – najmanje dva komada (jedna rezervna) ili naliv pero (sa rezervnom patronom). Hemijske olovke mogu biti u različitim bojama kako bi učenik lakše organizovao svoje beleške.
  • Bojice – set od 12-24 bojica u različitim bojama biće od koristi na časovima likovne kulture, ali i tokom nastave matematike, jezika i prirodnih nauka. 
  • Flomasteri – set flomastera u različitim bojama koji se mogu koristiti za kreiranje šarenih beleški i crteža.
  • Gumica – mekana, koja će efikasno ukloniti greške bez oštećenja papira.
  • Rezač – sa poklopcem, koji vam omogućava da brzo naoštrite olovku ili bojicu, a da ne morate da ustanete ili zatrpate svoju pernicu. 
  • Lenjir – dužine 15-20 cm, poželjno plastičan i fleksibilan, koji će biti udoban za nošenje u pernici i neće se slomiti. 
  • Makaze – sa sigurnim, zaobljenim vrhovima koji obezbeđuju sigurnost tokom upotrebe.
  • Lepak u stiku – jednostavan za upotrebu i manje neuredan od tečnog lepka, idealan za umetničke radove i razne projekte.

Školska oprema za devojčicu treba da sadrži pernicu u njenoj omiljenoj boji ili sa motivom iz bajke, na primer Barbie, princeze, jednoroga ili likova iz popularnih animiranih filmova. Pored toga, šarene hemijske olovke, ukrasne gumice ili set nalepnica za sveske koje je odabrala devojčica mogu učiniti učenje privlačnijim. Korice za sveske takođe mogu imati šare po izboru devojčice, npr. cveće, leptire, srca ili slatke mačke ili pse. Većina devojčica voli kreativne umetničke aktivnosti, pa je korisno dodati iz umetničkih materijala šljokice, šarene trake, perle i druge ukrase koji omogućavaju kreiranje jedinstvenih umetničkih dela.

Umetnički materijal 

Odgovarajući komplet likovnog materijala omogućiće učenicima da slobodno stvaraju tokom časova likovne kulture i tehničke nastave i pretočiće se u razvoj kreativnosti i ručnih veština. 

  • Boje i četke – početni komplet za prvi razred škole treba da sadrži set boja za akvarel ili plakat, nekoliko četkica različite debljine i bezbednu šolju za vodu.
  • Blok za likovno i hamer – blokovi sa belim i obojenim listovima papira činiće osnovu za većinu umetničkih dela. Hamer će takođe biti koristan pri izvođenju radova koji zahtevaju čvršću osnovu, npr. kolaža ili modela.
  • Papir u boji i šarene maramice – set obojenog papira i najmanje 4-5 maramica u različitim bojama omogućiće vam da kreirate različita umetnička dela, kao što su izrezi, kolaži ili prostorni modeli. Zahvaljujući njima, deca će moći još efikasnije da razvijaju svoje manuelne veštine i maštu.
  • Plastelin i glina za modeliranje – odlični su materijali za vajanje i modeliranje. Deca mogu da kreiraju trodimenzionalne figure, čime se razvijaju njihove manuelne veštine i prostorno razmišljanje.

Školska oprema za dečaka može da sadrži pernicu sa sportskim motivima, automobilima, superherojima ili likovima kompjuterskih igrica.

Praktične olovke, hemijske olovke sa omiljenim likovima i praktični rezači učiniće svakodnevne poslove prijatnijim. Dečacima će možda više odgovarati sveske sa koricama sa motivima svemira, dinosaurusa ili sportskim ikonama – sveska iz matematike sa Levandovskim ili Ronaldom na koricama će im svakako biti izuzetno privlačna. Dečaci su često zainteresovani za modeliranje i konstrukciju, pa je korisno likovnom materijalu dodati glinu za modeliranje, drvene štapove za građenje maketa ili tehnički set za crtanje.

Prilikom kompletiranja školske opreme treba je prilagoditi individualnim potrebama deteta i zahtevima škole. Mnogi nastavnici dele spiskove sa školskim priborom tokom roditeljskih sastanaka ili ih stavljaju u verziju za preuzimanje na web stranici škole. 

Pepco infografika o školskoj opremi

Moderna odeća za školu u Pepcu! 

Kompletiranje školske opreme za učenike prvog razreda zahteva razmatranje i uzimanje u obzir i udobnosti i preferencija dece. Najnovija kolekcija Pepco odeće, sa Barbie motivima za devojčice i Marvel za dečake, savršen je izbor koji kombinuje udobnost i zabavu

Za devojčice preporučujemo kupovinu šarenih bluza, udobnih suknji i helanke sa omiljenom Barbie lutkom, koje će pružiti slobodu kretanja i izgledaće odlično. Najnovija kolekcija školske odeće  je dostupna u Pepco prodavnicama i sigurno će odgovarati ukusu svake devojke. U ponudi su udobne trenerke, mekane bluze i elastične pantalone koje su savršene za svakodnevno nošenje. Karakterističan glavni motiv ove kolekcije je Barbi, koja odeći dodaje devojački šarm i stil. Dezeni sa omiljenom lutkom mnogih generacija pojavljuju se i na sportskoj odeći i na elegantnijim topićima i haljinama. Kolekcija je šarena i puna raznolikosti, što omogućava svakoj maloj obožavateljici barbike da se izrazi kroz odeću, a istovremeno obezbeđuje udobnost i slobodu tokom školskih aktivnosti.

Pepco infografika o najnovijoj kolekciji školske odeće sa Barbi i Marvel motivom

Dečacima će se sigurno dopasti majice, trenerke i duksevi sa printovima popularnih Marvelovih superheroja, koji ne samo da su sa stilom, već i zadovoljavaju potrebe aktivne dece. Najnovija kolekcija školske odeće za dečake dostupna u Pepco prodavnicama je prava poslastica za male fanove superheroja. U kolekciji dominiraju udobne trenerke, izdržljive bluze i udobne pantalone koje su savršene za igre i školske aktivnosti. Svi ovi elementi su ukrašeni motivima iz Marvel univerzuma, koji predstavljaju likove poput Spajdermena, Iron Mana i Hulka.

Zahvaljujući tome, odeća nije samo praktična i udobna, već i inspiriše dečiju maštu i omogućava im da izraze ljubav prema avanturama svojih omiljenih likova. Kolekcija je dizajnirana imajući na umu dinamičan dan mlade osobe, kombinujući stil i udobnost nošenja.

Ne zaboravimo na dodatke poput čarapa, donjeg veša i odgovarajuće obuće, koji su neophodni svakom učeniku. Takva oprema će svakako olakšati vašem detetu da započne novu fazu obrazovanja, dajući mu samopouzdanje i radost.

Polazak u školu je izuzetno važna faza za svako dete, a dobro pripremljena školska oprema iz Pepca može olakšati ovaj period. Međutim, jednako važna kao i ranac pun potrebnih stvari je podrška roditelja. Tokom ovog ključnog vremena, deca mogu da se osećaju uznemireno i pod stresom zbog novih izazova i okruženja. Aktivnim slušanjem, razgovorom o osećanjima, zajedničkim provođenjem vremena i pozitivnim ohrabrenjem možete dati značajan doprinos povećanju samopouzdanja vašeg deteta. Emocionalna podrška koju možete da ponudite je neprocenjiva u izgradnji temelja na kojima će dete, u novom školskom okruženju, moći uspešno da razvija svoje strasti i obrazovne i društvene veštine.